La tardor a Monverd

Foto La tardor a Monverd

La tardor no ens afecta a tots amb la mateixa intensitat. Mentre que a alguns els agrada gaudir del canvi de temperatura i de l'especial color que agafa el nostre entorn, altres persones experimenten canvis en el seu estat d'ànim. Els dies llargs i assolellats donen pas a uns altres més curts i grisos.  Amb l'arribada d'aquesta nova estació, se senten més cansades de l'habitual, més tristos, amb ganes d'estar més temps soles i amb més apetit. Aquesta dificultat d'adaptació a la nova estació és absolutament normal degut a la reducció d'hores que estem exposats al sol i nostre cervell produeix menys serotonina, que és el neurotransmissor encarregat de regular el nostre estat d'ànim, la conducta alimentosa o el somni, entre altres coses. Una vegada transcorreguts alguns dies i ja adaptats a la nova estació, tornarem a estar al 100%.

És important dormir les hores que necessites i de manera regular durant tota la setmana. Alterar el somni en aquesta etapa pot resultar negatiu per al nostre ànim. A més a més, l'alimentació es converteix en un element fonamental per a afrontar amb èxit aquest canvi d'estació. Procura ingerir aliments saludables i equilibrats. Inclou llegums, cereals, carn i verdures que aporten ferro i enforteixen l'organisme. La fruita seca són un altre bon aliat que ens ajudarà a augmentar les nostres reserves energètiques. I molt important, procura planejar trobades amb familiars i amics per evitar aïllar-te.

Des de Monverd també t'aconsellem donar-te capritxos, aquelles activitats que més t'agraden, com llegir un llibre, escoltar música i, com no, cuidar el teu jardí. És una época ideal per sembrar un tipus de plantes... Si eres amant de la natura, vine al nostre centre i t'aconsellarem perquè ompligues de vida aquesta estació.

 

Comparte la noticia

Comentar