Cinc tips per animar-te a tenir un hort urbà

Foto Cinc tips per animar-te a tenir un hort urbà

Els dies s'han acurtat i per tant, les hores de sol. A més, ja anem notant com baixen les temperatures i en aquesta estació de l'any deuria ploure més del que actualment fa. Lògicament estem parlant del nostre clima, un típic clima temperat que conta amb les quatre estacions ben diferenciades. I en aquest context, la tardor, especialment el mes d'octubre, és el millor moment per a plantar o transplantar arbres fruiters o ornamentals sense lloc a dubte. L'arbre es troba en període de repòs i patirà menys les molèsties de la manipulació. Li donem temps a més perquè el sistema radicular s'arraige bé i podem fins i tot avançar en un any la primera collita respecte al cultiu de primavera.

No solem pensar en la tardor com a temps per a sembrar o plantar en el jardí. És clar que la primavera és l'estació de l'any en la qual més plantes se solen conrear però moltes plantes agraeixen la frescor d'aquestes setmanes. Tant si tens un hort gran com un hort urbà a casa, de segur que t'has plantejat què plantar. És moment de plantar el pèsol, la fava, els canonges, el rave, la rúcola, l'espinac o la carlota. Unes hortalises bàsiques per als nostres plats del dia a dia.

Si encara no tens un hort urbà en casa, ací vos deixem uns quants tips per animar-te a fer-ho. A Monverd trobaràs consell de tot tipus.

1- Una qüestió ecològica i saludable
2- Bones pràctiques de forma de vida: sostenibilitat, estar a l'aire lliure, contacte amb la naturalesa
3- Aliments sense pesticides i correcta maduració, pertant gaudir d'aliments saborosos i frescs
4- Satisfacció de collir el teu propis aliments 
5- Activitat que es pot portar a terme en família i educadora per als més menuts

 

 

Comparte la noticia

Comentar